Sałatka z chrupiącymi gnocchi

Sałatka z chrupiącymi gnocchi

Składniki (1 porcja):

  • 100 g gnocchi
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 100 g piersi kurczaka
  • 105 g sałaty rzymskiej
  • 100 g pomidorów koktajlowych
  • 25 g cebuli czerwonej
  • 60 g jogurtu greckiego
  • 15 g majonezu wege lub lekkiego
  • 10 g musztardy
  • 6 g soku cytrynowego

 

Sałatka z chrupiącymi gnocchi – opis przygotowania:

Kurczaka pokrój w plastry, wymieszaj z 1/2 porcji oliwy i ulubionymi przyprawami. Gnocchi wymieszaj z pozostałą oliwą, papryką słodką, kurkumą, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Gnocchi i kurczaka piecz w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Przygotuj sos – w misce wymieszaj jogurt, majonez, musztardę, sok z cytryny, czosnek granulowany, sól i pieprz. Dodaj pokrojone warzywa i upieczone gnocchi. Całość wymieszaj.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 529kcal
Białko: 34,6g
Tłuszcze: 20,5g
Węglowodany: 51,8g

SMACZNEGO! :)

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.