Spis treści Wstęp Rodzaje pieczywa Skład pieczywa Co o pieczywie mówi typ mąki? Pieczywo na zakwasie a drożdżowe Pieczywo głęboko

Spis treści Wstęp Z czego robi się pieczywo? Skład pieczywa – podstawowe składniki i dodatki Różnica między pieczywem na zakwasie

Spis treści Burak ćwikłowy – charakterystyka Sok z buraka a właściwości lecznicze, odchudzanie Picie soku z buraka – dlaczego warto

Spis treści Jak powstaje jogurt naturalny? Wartości odżywcze w jogurcie naturalnym Jogurty naturalne Jogurt naturalny a jogurt grecki Jogurt light

Naleśniki – to proste danie mączne smażone na patelni. Kto ich nie lubi? Są one bardzo uniwersalnym posiłkiem. Możemy je

Spis treści Woda i jej funkcje fizjologiczne Zapotrzebowanie na wodę Niedobór lub nadmiar wody w organizmie – konsekwencje Rodzaje wody

Spis treści Co to jest siemię lniane? Siemię lniane – wartości odżywcze Działanie prozdrowotne Dlaczego siemię lniane trzeba mielić? Siemię

Spis treści Która mąka jest najzdrowsza? Sprawdź ranking! Mąka pszenna młyńska (typ 650) Mąka pszenna pełnoziarnista (typ 1850) Mąka orkiszowa