Sałatka azjatycka w słoiku

Sałatka azjatycka w słoiku

Składniki (1 porcja):

  • 40 g ryżu
  • 60 g groszku zielonego, mrożonego lub edamame
  • 80 g piersi kurczaka
  • 0,5 marchewki
  • 5 g oleju sezamowego
  • 25 g kapusty czerwonej
  • 5 g orzechów arachidowych
  • 15 g masła orzechowego
  • 10 g sosu sojowego
  • 12 g miodu
  • kolendra

Sałatka azjatycka w słoiku – opis przygotowania:

Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Groszek ugotuj w osolonej wodzie. Mięso pokrój w kostkę, wymieszaj z ulubionymi przyprawami (polecam mieszankę przypraw azjatyckich) i podsmaż na oleju. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Przygotuj sos – wymieszaj masło orzechowe, sos sojowy, miód i 20 ml wrzątku. Do słoiczka dodaj ryż, kurczaka, groszek, warzywa i sos. Posyp posiekanymi orzechami i świeżymi ziołami.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 488kcal
Białko: 29,9g
Tłuszcze: 16,7g
Węglowodany: 59,3g

SMACZNEGO! :)

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.