Pinsa z kurczakiem i camembertem

Pinsa z kurczakiem i camembertem

Składniki (2 porcje):

  • 120 g piersi kurczaka
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 230 g pełnoziarnistej pinsy
  • 60 g pesto bazyliowego
  • 60 g sera camembert
  • 8 g parmezanu
  • rukola

 

Pinsa z kurczakiem i camembertem – opis przygotowania:

Mięso z kurczaka zamarynuj w oleju, papryce słodkiej, czosnku, ulubionych ziołach, soli i pieprzu. Piecz w rękawie lub w naczyniu żaroodpornym przez ok. 30 minut. Następnie ostudź i pokrój w plasterki. Pinsę posmaruj pesto, nałóż kawałki kurczaka, ser i podpiecz w piekarniku przez ok. 10 minut (T180). Gotową pinsę pokrój na kawałki, posyp rukolą i parmezanem.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 593kcal
Białko: 33,8g
Tłuszcze: 26,8g
Węglowodany: 50,6g

SMACZNEGO! :)

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.