Blog
Pinsa z kurczakiem i camembertem
Składniki (2 porcje):
- 120 g piersi kurczaka
- 10 g oleju rzepakowego
- 230 g pełnoziarnistej pinsy
- 60 g pesto bazyliowego
- 60 g sera camembert
- 8 g parmezanu
- rukola
Pinsa z kurczakiem i camembertem – opis przygotowania:
Mięso z kurczaka zamarynuj w oleju, papryce słodkiej, czosnku, ulubionych ziołach, soli i pieprzu. Piecz w rękawie lub w naczyniu żaroodpornym przez ok. 30 minut. Następnie ostudź i pokrój w plasterki. Pinsę posmaruj pesto, nałóż kawałki kurczaka, ser i podpiecz w piekarniku przez ok. 10 minut (T180). Gotową pinsę pokrój na kawałki, posyp rukolą i parmezanem.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 593kcal
Białko: 33,8g
Tłuszcze: 26,8g
Węglowodany: 50,6g
SMACZNEGO! :)
Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:
Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol