Placuszki jagodzianki

Placuszki jagodzianki

Składniki (1 porcja):

  • 150 g skyru waniliowego
  • 45 g mąki orkiszowej
  • 1 jajko
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 60 g jagód mrożonych
  • 10 g erytrytolu
  • 6 g migdałów w płatkach

 

Placuszki jagodzianki – opis przygotowania:

 

Do miski dodaj skyr, mąką, jajko i proszek do pieczenia, wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanej patelni z oliwą. Do garnka dodaj jagody i słodzidło, gotuj przez kilka minut. Placki przełóż na talerz, polej sosem jagodowym i posyp płatkami migdałów.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 479kcal
Białko: 29g
Tłuszcze: 15,6g
Węglowodany: 63,6g

SMACZNEGO! :)

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.