Blog
Sałatka z halloumi, pomarańczą i szparagami
Składniki (2 porcje):
- 150 g szparagów
- 115 g pomarańczy
- 60 g sera halloumi
- 15g orzechów włoskich
- 20 g rukoli
- 10 g oliwy z oliwek
- 12 g miodu
- 10 g musztardy
- 20 g soku z pomarańczy
Sałatka z halloumi, pomarańczą i szparagami – opis przygotowania:
Szparagi umyj i oderwij twarde końcówki. Usmaż na patelni lub grilluj z dodatkiem 1/2 porcji oliwy. Halloumi pokrój w plastry i również usmaż na patelni lub grilluj. Do miski dodaj sałatę, szparagi i pokrojoną pomarańczę, halloumi. Przygotuj sos – wymieszaj oliwę, miód, musztardę, sok z pomarańczy i pieprz. Sałatkę polej sosem i posyp posiekanymi orzechami.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 266kcal
Białko: 10,9g
Tłuszcze: 17,2g
Węglowodany: 18,4g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol