Sałatka z halloumi, pomarańczą i szparagami

Sałatka z halloumi, pomarańczą i szparagami

Składniki (2 porcje):

  • 150 g szparagów
  • 115 g pomarańczy
  • 60 g sera halloumi
  • 15g orzechów włoskich
  • 20 g rukoli
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 12 g miodu
  • 10 g musztardy
  • 20 g soku z pomarańczy

 

Sałatka z halloumi, pomarańczą i szparagami – opis przygotowania:

 

Szparagi umyj i oderwij twarde końcówki. Usmaż na patelni lub grilluj z dodatkiem 1/2 porcji oliwy. Halloumi pokrój w plastry i również usmaż na patelni lub grilluj. Do miski dodaj sałatę, szparagi i pokrojoną pomarańczę, halloumi. Przygotuj sos – wymieszaj oliwę, miód, musztardę, sok z pomarańczy i pieprz. Sałatkę polej sosem i posyp posiekanymi orzechami.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 266kcal
Białko: 10,9g
Tłuszcze: 17,2g
Węglowodany: 18,4g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.