Omlet jagodzianka

Omlet jagodzianka

Składniki (1 porcja):

  • 150 g jagód
  • 10 g erytrytolu
  • 2 jajka
  • 50 g maślanki
  • 45 g mąki pszennej
  • 10 g odżywki białkowej (waniliowa)
  • 3 g proszku do pieczenia
  • 5 g oleju rzepakowego
  • 40 g jogurtu greckiego light

 

Omlet jagodzianka – opis przygotowania:

 

1/2 porcji jagód podgrzej w garnku z odrobiną wody i słodzidłem. Do miski dodaj jajka i maślankę, wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj mąkę, odżywkę białkową, proszek do pieczenia i szczyptę soli, wymieszaj. Rozgrzej olej na patelni, wylej 2/3 porcji ciasta, dodaj jagody i przykryj je pozostałym ciastem. Smaż omlet na małym ogniu z dwóch stron. Omlet przełóż na talerz, dodaj jogurt i pozostałe owoce.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 518kcal
Białko: 31g
Tłuszcze: 20,6g
Węglowodany: 67,1g

SMACZNEGO! :)

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.