Naleśniki z twarożkiem i jagodami

Naleśniki z twarożkiem i jagodami

Składniki (2 porcje):

  • 125g mąki orkiszowej jasnej
  • 1 jajko
  • 125ml mleka
  • 125ml wody gazowanej
  • 5ml oliwy
  • szczypta soli, ksylitolu
  • 250g twarogu chudego
  • 30ml śmietanki 18%
  • 20g ksylitolu, szczypta cukru wanilinowego
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • świeże jagody

 

Naleśniki z twarożkiem i jagodami – opis przygotowania:

Do kielicha blendera dodaj mąkę, jajko, mleko, wodę, oliwę, sól, ksylitol, całość zblenduj i odstaw na kilka minut a następnie usmaż 6 naleśników na dobrze rozgrzanej patelni. Twaróg zblenduj z dodatkiem śmietanki, ksylitolu i cukru wanilinowego. Gotowe naleśniki posmaruj twarożkiem, złóż w trójkąty i podsmaż na patelni z dwóch stron. Podaj z łyżką jogurtu i z jagodami.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 561kcal
Białko: 39g
Tłuszcze: 17,5g
Węglowodany: 70g

SMACZNEGO! :)

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.