Składniki (2 porcje):
- 400 g serka wiejskiego
- 120 g banana
- 30 g masła orzechowego
- 15 g erytrytolu
- 10 g orzechów nerkowca
- 12 g czekolady mlecznej
Wysokobiałkowe lody z serka wiejskiego – opis przygotowania:
Do miski dodaj serek wiejski, 1/2 porcji masła orzechowego i banana. Całość dokładnie zblenduj, następnie wymieszaj ze słodzidłem. Umieść w zamrażarce na minimum 2 godziny. Po wyjęciu lodów odstaw je na kilkanaście minut, nakładaj wymoczoną w gorącej wodzie łyżka do lodów. udekoruj posiekaną czekoladą i orzechami, polej pozostałym masłem orzechowym.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 405 kcal
Białko: 27,6g
Tłuszcze: 20,7g
Węglowodany: 26,2g