Naleśniki białe michałki

Naleśniki białe michałki

Składniki (1 porcja):

  • 1 jajko
  • 40 g mleka
  • 40 g wody
  • 40 g mąki pszennej typ 1850
  • 5 g erytrytolu
  • 3 g oleju rzepakowego
  • 100 g serka homogenizowanego, waniliowego
  • 12 g masła orzechowego
  • 12 g białej czekolady
  • 5 g orzechów nerkowca
  • 60 g malin

Naleśniki białe michałki – opis przygotowania:

 

Do miski wbij jajko, dodaj mleko, wodę, mąkę, słodzidło, olej i całość zmiksuj. Z ciasta usmaż naleśniki. Przygotuj nadzienie – do miski dodaj serek waniliowy, masło orzechowe i dokładnie wymieszaj. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżki nadzienia. Gotowe naleśniki posmaruj pozostałym nadzieniem i złóż w trójkąty. Polej je polewą, posyp orzechami nerkowca i owocami, opcjonalnie udekoruj cukierkiem.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 604kcal
Białko: 35,2g
Tłuszcze: 26,8g
Węglowodany: 66,1g

SMACZNEGO! :)

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.