Jednogarnkowy łosoś na kaszy z warzywami

Jednogarnkowy łosoś na kaszy z warzywami

Składniki (2 porcje):

  • 200 g świeżego łososia
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 10 g sosu sojowego
  • 12 g miodu
  • 12 g soku z cytryny
  • 100 g cebuli
  • ząbek czosnku
  • 90 g marchewki
  • 150 g cukinii
  • 21 g suszonych pomidorów
  • 100 g kuskusu
  • 75 g szpinaku
  • 250 ml wody
  • 10 g bulionu w słoiczku

 

Jednogarnkowy łosoś na kaszy z warzywami – opis przygotowania:

Przygotuj marynatę – wymieszaj sos sojowy, miód, sok z cytryny i pieprz. Posmaruj łososia marynatą i smaż na rozgrzanej oliwie. Usmażonego łososia zdejmij z patelni i dodaj, pokrojone w kostkę cebulę, cukinię i marchew oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż przez kilka minut, następnie dodaj pokrojone suszone pomidory. Dodaj szpinak, kaszę, wodę i bulion, gotuj aż kasza wchłonie nadmiar płynu.Łososia ułóż na kaszy, posyp świeżymi ziołami.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 544kcal
Białko: 31,6g
Tłuszcze: 19,8g
Węglowodany: 62,1g

SMACZNEGO! 🙂

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.