Placuszki jogurtowe z brzoskwiniami

Placuszki jogurtowe z brzoskwiniami

Składniki (1 porcja):

  • 70g mąki
  • 3 g proszku do pieczenia
  • szczypta sody oczyszczonej
  • 10 g erytrytolu
  • 1 jajko
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 170 g brzoskwiń

 

Placuszki jogurtowe z brzoskwiniami – opis przygotowania:

 

Przesiej przez sitko mąkę, proszę do pieczenia i sodę, wymieszaj. Do drugiej miski dodaj jajko, słodzidło i jogurt, wymieszaj. Następnie połącz z suchymi składnikami. 1/2 porcji brzoskwiń pokrój w drobną kostkę i dodaj do masy.Pozostałą brzoskwinię pokrój w cienkie plastry. Na patelni rozgrzej olej. Ułóż po kilka plastrów owoców na patelni, następnie wylej na nie porcje ciasta. Smaż na średnim ogniu pod przykryciem z dwóch stron. Opcjonalnie podaj ze sproszkowanym słodzidłem lub cukrem pudrem.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 549kcal
Białko: 22,3g
Tłuszcze: 18,9g
Węglowodany: 87,4g

SMACZNEGO! :)

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.