Domowa gorąca czekolada

Domowa gorąca czekolada

Składniki (3 porcje):

  • 500 ml mleka
  • 30 g kakao
  • 30 g czekolady
  • 15 g erytrytolu
  • szczypta soli


Domowa gorąca czekolada – opis przygotowania:

Do garnka dodaj mleko, kakao i słodzidło, gotuj.  Mieszaj, aby nie powstały grudki. Dodaj posiekaną czekoladę i szczyptę soli (pozostaw 1 kostkę do dekoracji) i ponownie mieszaj do jej rozpuszczenia. Przelej do kubków, dodaj spienione mleko i startą czekoladę.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 270kcal
Białko: 12,2g
Tłuszcze: 12,1g
Węglowodany: 28,6g

SMACZNEGO! 🙂

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.