Blog
Wysokobiałkowe lody pistacjowe
Składniki (1 porcja):
- 200 g serka wiejskiego
- 12 g miodu
- 9 g pistacji
- 20 g pasty pistacjowej
Wysokobiałkowe lody pistacjowe – opis przygotowania:
W misce lub kielichu blendera zblenduj serek wiejski, miód, 1/2 porcji pistacji i 1/2 porcji pasty pistacjowej. Przełóż do naczynia i umieść w zamrażalniku na kilka godzin. Wyjmij z zamrażalnika na kilkanaście minut przed padaniem. Nałóż gałki lodów do pucharka, posyp pistacjami i polej pozostałą pastą.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 411kcal
Białko: 28,3g
Tłuszcze: 22,2g
Węglowodany: 24,2g
SMACZNEGO! 🙂
Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:
Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol