Składniki:
- 200 g pomidorów koktajlowych
- 200 g piersi z kurczaka
- 2 tortille pełnoziarniste
- 100 g szpinaku
- 60 g pomidorów suszonych (odsączonych z oleju)
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 20 g serka śmietankowego
- 40 g mozzarelli
- 10 g oleju
- papryka słodka, czosnek granulowany, pieprz, sól, chili
Wrap z kurczakiem i szpinakiem – opis przygotowania:
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju. Po chwili dodaj szpinak, pomidory koktajlowe, suszone pomidory i podsmażaj wszystko razem przez 2-3 minuty. Dodaj koncentrat pomidorowy, serek śmietankowy, wymieszaj i dopraw do smaku. Gotowy farsz nałóż na placek tortilli, posyp mozzarellą, zawiń wrapa i podsmaż na suchej patelni z każdej strony, aż do zarumienienia. Gotowego wrapa przekrój na pół.