Blog

Wrap z kurczakiem i szpinakiem

Składniki:

  • 200 g pomidorów koktajlowych
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 2 tortille pełnoziarniste
  • 100 g szpinaku
  • 60 g pomidorów suszonych (odsączonych z oleju)
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g serka śmietankowego
  • 40 g mozzarelli
  • 10 g oleju
  • papryka słodka, czosnek granulowany, pieprz, sól, chili

 

Wrap z kurczakiem i szpinakiem – opis przygotowania:

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju. Po chwili dodaj szpinak, pomidory koktajlowe, suszone pomidory i podsmażaj wszystko razem przez 2-3 minuty. Dodaj koncentrat pomidorowy, serek śmietankowy, wymieszaj i dopraw do smaku. Gotowy farsz nałóż na placek tortilli, posyp mozzarellą, zawiń wrapa i podsmaż na suchej patelni z każdej strony, aż do zarumienienia. Gotowego wrapa przekrój na pół.

 

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 571 kcal
Białko: 40,4g
Tłuszcze: 24,5g
Węglowodany: 43,8g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk