Blog

toskański makaron z kurczakiem

Toskański makaron z kurczakiem

Składniki

  • 200 g piersi kurczaka
  • 200 g szpinaku
  • 10g oliwy
  • 140 g papryki czerwonej
  • 100 g cebuli
  • 120 g makaronu penne
  • 50 g serka śmietankowego
  • 15 g parmezanu
  • 30 g suszonych pomidorów w oleju (odsączonych)
  • Mielona słodka papryka/ papryka wędzona, mielona papryka chili, zioła prowansalskie, czosnek, sól, pieprz

 

Toskański makaron z kurczakiem – opis przygotowania:

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka pokrój w kostkę, dodaj przyprawy i wymieszaj. Podsmaż przez chwilę na oliwie razem z pokrojoną w kostkę papryką i cebulą. Następnie duś do momentu aż warzywa staną się miękkie. Dodaj odsączone z oliwy suszone pomidory i smaż jeszcze przez chwilę. Dodaj szpinak, serek i 1/2 porcji parmezanu, całość wymieszaj i duś do czasu aż szpinak zwiędnie. Wymieszaj z ugotowanym makaronem. Danie przełóż na talerz, posyp pozostałym parmezanem.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 552,1 kcal
Białko: 42,2g
Tłuszcze: 19,1g
Węglowodany: 48g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.