
Blog
Spaghetti z pesto z buraka – przepis
Składniki:
- 2 ugotowane buraki
- 1 ząbek czosnku
- 20g parmezanu/grana padano
- 10g nasion słonecznika
- 10g oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 60g makaronu spaghetti
- natka pietruszki
Spaghetti z pesto z buraka – opis przygotowania:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do kielicha blendera dodajemy ugotowane buraki, czosnek, parmezan, nasiona słonecznika, oliwę, sól, pieprz i dokładnie to blendujemy. Pesto z buraków mieszamy z ugotowanym makaronem, posypujemy pozostałym tartym parmezanem i natką pietruszki.
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol