Spaghetti z pesto z buraka – przepis

Składniki:

  • 2 ugotowane buraki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20g parmezanu/grana padano
  • 10g nasion słonecznika
  • 10g oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 60g makaronu spaghetti
  • natka pietruszki

 

Spaghetti z pesto z buraka – opis przygotowania:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do kielicha blendera dodajemy ugotowane buraki, czosnek, parmezan, nasiona słonecznika, oliwę, sól, pieprz i dokładnie to blendujemy. Pesto z buraków mieszamy z ugotowanym makaronem, posypujemy pozostałym tartym parmezanem i natką pietruszki.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 543 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcze: 23 g
Węglowodany: 60 g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.