Sałatka z burakiem i komosą ryżową – przepis

Składniki:

  • 1 ugotowany burak
  • 45g komosy ryżowej
  • 2 garści mixu sałat
  • 40g sera fety lub blue
  • 10g oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • Sól, pieprz, sok z cytryny
  • 10g pestek dyni

 

Sałatka z burakiem i komosą ryżową – opis przygotowania:

Komosę ryżową ugotuj. Ser blue i buraki pokrój w kostkę. Do miski dodaj mix sałat, komosę ryżową, buraki i pokrojony w kostkę ser. Wszystko posyp pestkami dyni i polej sosem: oliwę wymieszaj z miodem, solą, pieprzem i sosem z cytryny.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 525 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcze: 26,8 g
Węglowodany: 47g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *