Blog
Sałatka z burakiem i komosą ryżową – przepis
Składniki:
- 1 ugotowany burak
- 45g komosy ryżowej
- 2 garści mixu sałat
- 40g sera fety lub blue
- 10g oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- Sól, pieprz, sok z cytryny
- 10g pestek dyni
Sałatka z burakiem i komosą ryżową – opis przygotowania:
Komosę ryżową ugotuj. Ser blue i buraki pokrój w kostkę. Do miski dodaj mix sałat, komosę ryżową, buraki i pokrojony w kostkę ser. Wszystko posyp pestkami dyni i polej sosem: oliwę wymieszaj z miodem, solą, pieprzem i sosem z cytryny.
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol