Blog

Omlet ze szparagami i parmezanem – przepis

Kolejna sezonowa propozycja z wykorzystaniem szparagów – omlet idealny na śniadanie lub kolację!

 

Składniki (1 porcja):

  • 4-5 szparagów
  • 2 jajka
  • 15g parmezanu
  • 3g oleju rzepakowego
  • sól, pieprz, czosnek, szczypiorek
  • 2 kromki chleba żytniego

 

Omlet ze szparagami i parmezanem – opis przygotowania:

Szparagi umyj, odłam twarde końce a następnie pokrój je w cienkie plastry. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż szparagi do miękkości. Do miski wbij jajka, dodaj sól, pieprz, czosnek granulowany, dokładnie je wymieszaj, a następnie wlej na patelnię. Dodaj plastry parmezanu i przykryj patelnię pokrywką – smaż z jednej strony, aż do całkowitego ścięcia się omletu. Podaj ze świeżym szczypiorkiem i grzankami z chleba żytniego.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 448kcal
Białko: 28g
Tłuszcze: 21g
Węglowodany: 41g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk