Figi zapiekane z camembertem

Figi zapiekane z camembertem

Składniki (2 porcje):

  • 120 g sera camembert (light)
  • 180 g fig
  • 12 g miodu
  • 5 g pistacji
  • 120 g pieczywa żytniego
  • rozmaryn

 

Figi zapiekane z camembertem – opis przygotowania:

 

Camembert natnij od góry w kratkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj pokrojone na ćwiartki figi, polej miodem, posyp posiekanymi drobno pistacjami i piecz przez ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Posyp ziołami. Podaj z pieczywem.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 352kcal
Białko: 17,4g
Tłuszcze: 9,7g
Węglowodany: 47,6g

SMACZNEGO! 🙂

Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:

Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.