Blog
Figi zapiekane z camembertem
Składniki (2 porcje):
- 120 g sera camembert (light)
- 180 g fig
- 12 g miodu
- 5 g pistacji
- 120 g pieczywa żytniego
- rozmaryn
Figi zapiekane z camembertem – opis przygotowania:
Camembert natnij od góry w kratkę. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj pokrojone na ćwiartki figi, polej miodem, posyp posiekanymi drobno pistacjami i piecz przez ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Posyp ziołami. Podaj z pieczywem.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 352kcal
Białko: 17,4g
Tłuszcze: 9,7g
Węglowodany: 47,6g
SMACZNEGO! 🙂
Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:
Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol