Blog
Czekoladowy pudding z serka wiejskiego
Składniki (1 porcja):
- 200 g serka wiejskiego
- 15 g kakao
- 15 g odżywki białkowej
- 12 g miodu
- 6 g czekolady gorzkiej
Czekoladowy pudding z serka wiejskiego – opis przygotowania:
Umieść serek wiejski, kakao, odżywkę białkową i miód w kielichu blendera i zblenduj na gładką masę. Przełóż krem do słoiczka, udekoruj kakao i posiekaną drobno czekoladą.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 398kcal
Białko: 32,2g
Tłuszcze: 16,5g
Węglowodany: 30,1g
SMACZNEGO! 🙂
Zobacz ten przepis w formie krótkiego wideo:
Nie przegap kolejnych zdrowych przepisów – dołącz do nas na YouTube!
Udostępnij:
Martyna Taborek
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Moja specjalność to dietoterapia w insulinooporności i zaburzeniach hormonalnych. Uwielbiam gotować i poznawać nowe smaki. Jestem zdania, że zdrowo nie wyklucza smacznie.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol