Ciabbata na ciepło z pomidorkami i burratą

Ostatnio mam fazę na burratę – jak jeszcze nie jedliście to polecam spróbować! Jest dostępna w stałej ofercie w Biedronce i w Lidlu, więc nie powinniście mieć problemów z jej znalezieniem.

Mam dzisiaj propozycję na pyszną kolację lub śniadanie właśnie z wykorzystaniem burraty – ciepła ciabbata z pomidorkami i burratą. Gwarantuję, że to szybki i zarazem pyszny przepis!

 

Składniki (1 porcja):

  • 1 ciabatta
  • 1/2 burraty (62g)
  • 12-15 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • Świeża bazylia
  • Sól, pieprz, oregano

 

Ciabbata na ciepło z pomidorkami i burratą – opis przygotowania:

Pomidorki kroimy na małe kawałki i podsmażamy na łyżeczce oliwy z dodatkiem soli, pieprzu i oregano. Na drugiej, suchej patelni podgrzewamy przekrojoną na pół ciabattę. Na ciepłą ciabattę nakładamy pomidorki, na to kawałki burraty (musi być prosto z lodówki, wtedy się nie rozleje) i świeża bazylia.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 430kcal
Białko: 15g
Tłuszcze: 20,5g
Węglowodany: 45,2g

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.