Blog
Ciabbata na ciepło z pomidorkami i burratą
Ostatnio mam fazę na burratę – jak jeszcze nie jedliście to polecam spróbować! Jest dostępna w stałej ofercie w Biedronce i w Lidlu, więc nie powinniście mieć problemów z jej znalezieniem.
Składniki (1 porcja):
- 1 ciabatta
- 1/2 burraty (62g)
- 12-15 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Świeża bazylia
- Sól, pieprz, oregano
Ciabbata na ciepło z pomidorkami i burratą – opis przygotowania:
Pomidorki kroimy na małe kawałki i podsmażamy na łyżeczce oliwy z dodatkiem soli, pieprzu i oregano. Na drugiej, suchej patelni podgrzewamy przekrojoną na pół ciabattę. Na ciepłą ciabattę nakładamy pomidorki, na to kawałki burraty (musi być prosto z lodówki, wtedy się nie rozleje) i świeża bazylia.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 430kcal
Białko: 15g
Tłuszcze: 20,5g
Węglowodany: 45,2g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol