stek z kalafiora

Stek z kalafiora – przepis

Składniki (2 porcje):

  • 250 g kalafiora
  • 62 g mozzarelli
  • 16 g startego parmezanu
  • 20 g oliwy
  • Mielona słodka papryka
  • Czosnek granulowany
  • Sól, pieprz
  • Świeże zioła do posypania

 

Stek z kalafiora – opis przygotowania:

Głowę kalafiora pokrój na grube plastry. Przygotuj marynatę – do miski dodaj oliwę, parmezan, sól, pieprz, paprykę słodką i czosnek. Całość wymieszaj. Plastry kalafiora posmaruj marynatą z obu stron. Na górę dodaj startą mozzarellę i piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Gotowe steki z kalafiora posyp natką pietruszki.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 255,1kcal
Białko: 14,9g
Tłuszcze: 18,2g
Węglowodany: 6,2g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

2 komentarze do “Stek z kalafiora – przepis

  1. Wygląda zacnie i smacznie! Czy da się to przyrządzić bez piekarnika? Na przykład na patelni grillowej? Pozdrawiam.

    1. Dominika Hatala Dominika Hatala pisze:

      Można spróbować 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.