Składniki (2 porcje):
- 250 g kalafiora
- 62 g mozzarelli
- 16 g startego parmezanu
- 20 g oliwy
- Mielona słodka papryka
- Czosnek granulowany
- Sól, pieprz
- Świeże zioła do posypania
Stek z kalafiora – opis przygotowania:
Głowę kalafiora pokrój na grube plastry. Przygotuj marynatę – do miski dodaj oliwę, parmezan, sól, pieprz, paprykę słodką i czosnek. Całość wymieszaj. Plastry kalafiora posmaruj marynatą z obu stron. Na górę dodaj startą mozzarellę i piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Gotowe steki z kalafiora posyp natką pietruszki.
2 komentarze do “Stek z kalafiora – przepis”
Wygląda zacnie i smacznie! Czy da się to przyrządzić bez piekarnika? Na przykład na patelni grillowej? Pozdrawiam.
Można spróbować 🙂