Blog

stek z kalafiora

Stek z kalafiora

Składniki (2 porcje):

  • 250 g kalafiora
  • 62 g mozzarelli
  • 16 g startego parmezanu
  • 20 g oliwy
  • Mielona słodka papryka
  • Czosnek granulowany
  • Sól, pieprz
  • Świeże zioła do posypania

 

Stek z kalafiora – opis przygotowania:

Głowę kalafiora pokrój na grube plastry. Przygotuj marynatę – do miski dodaj oliwę, parmezan, sól, pieprz, paprykę słodką i czosnek. Całość wymieszaj. Plastry kalafiora posmaruj marynatą z obu stron. Na górę dodaj startą mozzarellę i piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Gotowe steki z kalafiora posyp natką pietruszki.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 255,1kcal
Białko: 14,9g
Tłuszcze: 18,2g
Węglowodany: 6,2g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.