Blog

Potrawka z ciecierzycą – przepis

Przepis na sycącą i rozgrzewającą potrawkę z ciecierzycą!

Składniki (2 porcje):

  • 250 g pieczarek
  • 200 g ciecierzycy z zalewy
  • 150 ml mlecza kokosowego
  • 100 g szpinaku
  • 100 g kaszy pęczak
  • 1 cebula
  • 10 g oleju
  • 10 g nasion słonecznika
  • sos sojowy, papryka słodka, czosnek, chili, sól, pieprz
  • świeże zioła

 

Potrawka z ciecierzycą – opis przygotowania:

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodaj pieczarki i podsmaż je do zarumienienia. Dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę, szpinak i duś przez kilka minut. Dodaj przyprawy oraz sos sojowy – wymieszaj. Całość zalej mleczkiem kokosowym i duś przez około 7 – 10 minut. Możesz pogotować chwilę bez przykrycia, jeśli sos będzie zbyt rzadki. Gotową kaszę przełóż na talerz, dodaj potrawkę, posyp słonecznikiem oraz świeżymi ziołami.

Potrawka z ciecierzycą (1 porcja):

Kaloryczność: 588 kcal
Białko: 20,2g
Tłuszcze: 25,8g
Węglowodany: 60,2g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁