pita z kurczakiem

Pita z kurczakiem – przepis

Składniki (2 porcje):

  • 200 g piersi kurczaka
  • 2 szt. (160 g) pszennej pity
  • 100 g cebuli białej
  • 50 g cebuli czerwonej
  • 80 g ogórka zielonego
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 2 garści rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • Przyprawa do gyrosa, sól, pieprz

 

Pita z kurczakiem – opis przygotowania:

Mięso pokrój w cienkie paski, dopraw solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Podsmaż na oleju wraz z posiekaną w pióra cebulą. Przygotuj tzatziki: wymieszaj jogurt grecki ze startym odciśniętym z nadmiaru wody ogórkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem. Pitę podgrzej w piekarniku, natnij i posmaruj sosem tzatziki. Do środka dodaj sałatę, kurczaka i czerwoną cebulę.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 433,3 kcal
Białko: 33,4 g
Tłuszcze: 9,3 g
Węglowodany: 49,3 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Jeden komentarz do “Pita z kurczakiem – przepis

  1. Bardzo dobry przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.