
Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Muffiny jajeczne z warzywami
Składniki (10 sztuk):
- 50 g szpinaku
- 150 g cukinii
- 65 g mozzarelli light
- 75 g czerwonej papryki
- 8 jajek
- Szczypiorek
- Sól, pieprz, czosnek granulowany
Muffiny jajeczne z warzywami – opis przygotowania:
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Szpinak umyj i osusz, cukinię zetrzyj na grubych oczkach ( odstaw na chwilę i odsącz z nadmiaru wody), paprykę pokrój w drobną kostkę. Do miski wbij jajka i dodaj posiekany drobno szczypiorek, czosnek granulowany, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Dodaj szpinak cukinię, mozzarellę i paprykę, wymieszaj widelcem. Masę przelej do foremek (opcjonalnie możesz posmarować foremki ręcznikiem papierowym nasączonym delikatnie łyżką oliwy) i piecz przez 15 minut.
Wartości odżywcze (1 sztuka):
Kaloryczność: 79kcal
Białko: 7,2g
Tłuszcze: 5g
Węglowodany: 1,5g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol