Blog

Muffiny jajeczne z warzywami

Muffiny jajeczne z warzywami

Składniki (10 sztuk):

  • 50 g szpinaku
  • 150 g cukinii
  • 65 g mozzarelli light
  • 75 g czerwonej papryki
  • 8 jajek
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz, czosnek granulowany

 

Muffiny jajeczne z warzywami – opis przygotowania:


Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Szpinak umyj i osusz, cukinię zetrzyj na grubych oczkach ( odstaw na chwilę i odsącz z nadmiaru wody), paprykę pokrój w drobną kostkę. Do miski wbij jajka i dodaj posiekany drobno szczypiorek, czosnek granulowany, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Dodaj szpinak cukinię, mozzarellę i paprykę, wymieszaj widelcem. Masę przelej do foremek (opcjonalnie możesz posmarować foremki ręcznikiem papierowym nasączonym delikatnie łyżką oliwy) i piecz przez 15 minut.

 

Wartości odżywcze (1 sztuka):

Kaloryczność: 79kcal
Białko: 7,2g
Tłuszcze: 5g
Węglowodany: 1,5g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁