Blog
- Obiady
- Dominika Hatala
Mashroom rigatoni
Składniki (1 porcja):
- 60 g makaronu
- 5 g oliwy z oliwek
- 50 g cebuli czerwonej
- 125 g pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 50 ml śmietany 12 %
- 60 g mozzarelli light
- 8 g parmezanu
- Pietruszka do dekoracji
Mashroom rigatoni – opis przygotowania:
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w plastry pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj śmietankę i kawałki mozzarelli, gotuj jeszcze przez chwilę. Dodaj ugotowany makaron i całość wymieszaj. Posyp tartym parmezanem i świeżymi ziołami.
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol