Mashroom rigatoni

Mashroom rigatoni

Składniki (1 porcja):

  • 60 g makaronu
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 50 g cebuli czerwonej
  • 125 g pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml śmietany 12 %
  • 60 g mozzarelli light
  • 8 g parmezanu
  • Pietruszka do dekoracji

 

Mashroom rigatoni – opis przygotowania:

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone w plastry pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj śmietankę i kawałki mozzarelli, gotuj jeszcze przez chwilę. Dodaj ugotowany makaron i całość wymieszaj. Posyp tartym parmezanem i świeżymi ziołami.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 523kcal
Białko: 27,5g
Tłuszcze: 20,3g 
Węglowodany: 60,3g 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *