Blog

Makaron z halloumi i papryką

Składniki:

  • 100 g makaronu tagliatelle
  • 100 g sera halloumi
  • 100 g śmietany 12 %
  • 70 g papryki czerwonej
  • 70 g papryki żółtej
  • 70 g papryki zielonej
  • 50 g cebuli
  • 10 g liści pietruszki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • mielona słodka papryka, kurkuma, bazylia, pieprz, sól.

 

Makaron z halloumi i papryką – opis przygotowania:

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Ser pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Zarumieniony na złoto ser przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Następnie na tą samą patelnię, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmaż przez chwilę, a następnie dodaj pokrojoną w paski paprykę, duś przez ok. 10 minut. Kiedy warzywa będą miękkie dodaj przyprawy oraz śmietanę, całość dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze przez 5 minut, możesz dodać trochę wody, jeżeli sos będzie zbyt gęsty. Wymieszaj z makaronem oraz halloumi. Przełóż na talerz i posyp świeżymi ziołami.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 536 kcal
Białko: 22,3 g
Tłuszcze: 25,9 g
Węglowodany: 51 g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁