Blog

Makaron w sosie z pieczonej papryki

Makaron w sosie z pieczonej papryki

Składniki (1 porcja):

  • 2-3 papryki czerwone
  • 2 czerwone cebule
  • 10g oliwy z oliwek
  • 40ml wody
  • sól, pieprz, oregano, chili, słodka papryka
  • 140g makaronu
  • 1 mozzarella lekka
  • świeża bazylia

 

Makaron w sosie z pieczonej papryki – opis przygotowania:

Warzywa pokrój na mniejsze kawałki, przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posyp solą, pieprzem i piecz przez 20-30 minut w 200 stopniach. W między czasie ugotuj makaron. Upieczone warzywa przełóż do kielicha blendera, dodaj wodę, przyprawy i zblenduj na gładki sos. Gotowy sos wymieszaj z makaronem, podaj z mozzarellą lekką i świeżą bazylią.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 508kcal
Białko: 25,4g
Tłuszcze: 13,4g
Węglowodany: 75,4g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

2 komentarze do “Makaron w sosie z pieczonej papryki

  1. Avatar Em pisze:

    Coś to chyba nie gra. 140g makaronu i cała mozzarella na 1 porcję?

    1. To przepis na 2 porcje 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁