Blog

Łosoś z salsą na ryżu

Łosoś z salsą na ryżu – przepis

Składniki:

  • 100 g świeżego łososia
  • 50 g ryżu basmati
  • 60 g pomidora
  • 70 g papryki żółtej
  • 30 g cebuli czerwonej
  • ½ szt. limonki
  • 12 g miodu
  • 10 g sosu sojowego
  • Sól, pieprz
  • 5 g oliwy z oliwek
  • Świeże zioła

 

Łosoś z salsą i ryżem – opis przygotowania:

Łososia zamarynuj w sosie sojowym, miodzie, soli i pieprzu. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj salsę – pokrój warzywa w drobną kostkę, dodaj świeże zioła, sok z limonki, sól, pieprz i oliwę z oliwek, całość wymieszaj. Łososia podaj w towarzystwie ryżu i salsy.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 531,3 kcal
Białko: 26,5 g
Tłuszcze: 19,5 g
Węglowodany: 60,5 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁