Blog
- Obiady
- Ania Jaracz
Łosoś z salsą na ryżu – przepis
Składniki:
- 100 g świeżego łososia
- 50 g ryżu basmati
- 60 g pomidora
- 70 g papryki żółtej
- 30 g cebuli czerwonej
- ½ szt. limonki
- 12 g miodu
- 10 g sosu sojowego
- Sól, pieprz
- 5 g oliwy z oliwek
- Świeże zioła
Łosoś z salsą i ryżem – opis przygotowania:
Łososia zamarynuj w sosie sojowym, miodzie, soli i pieprzu. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj salsę – pokrój warzywa w drobną kostkę, dodaj świeże zioła, sok z limonki, sól, pieprz i oliwę z oliwek, całość wymieszaj. Łososia podaj w towarzystwie ryżu i salsy.
Wartości odżywcze:
Kaloryczność: 531,3 kcal
Białko: 26,5 g
Tłuszcze: 19,5 g
Węglowodany: 60,5 g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Ania Jaracz
Jestem certyfikowanym trenerem personalnym oraz instruktorem fitness. Specjalizuje się w kształtowaniu kobiecej sylwetki, bardzo dużo czasu poświęcam na indywidualne poznanie danego przypadku. Regularnie biorę udział w szkoleniach/kursach, co przekłada się lepsze i szybsze wyniki podopiecznych.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol