Blog

Łosoś z salsą na ryżu

Łosoś z salsą na ryżu

Składniki:

  • 100 g świeżego łososia
  • 50 g ryżu basmati
  • 60 g pomidora
  • 70 g papryki żółtej
  • 30 g cebuli czerwonej
  • ½ szt. limonki
  • 12 g miodu
  • 10 g sosu sojowego
  • Sól, pieprz
  • 5 g oliwy z oliwek
  • Świeże zioła

 

Łosoś z salsą i ryżem – opis przygotowania:

Łososia zamarynuj w sosie sojowym, miodzie, soli i pieprzu. Piecz w 180 stopniach przez 25 minut. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj salsę – pokrój warzywa w drobną kostkę, dodaj świeże zioła, sok z limonki, sól, pieprz i oliwę z oliwek, całość wymieszaj. Łososia podaj w towarzystwie ryżu i salsy.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 531,3 kcal
Białko: 26,5 g
Tłuszcze: 19,5 g
Węglowodany: 60,5 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.