Blog

Krewetki w pomidorach z serem feta – przepis

Składniki (2 porcje):

  • 400 g pomidorów z puszki
  • 200 g krewetek
  • 1 cebula
  • 80 g sera feta
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • oregano, papryka, pieprz, sól
  • natka pietruszki
  • 1 półbagietka

 

Krewetki w pomidorach z serem feta – opis przygotowania:

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodaj obrane, oczyszczone krewetki i podsmaż, aż ładnie się zarumienią. Gotowe krewetki przełóż na talerz, a na patelnię dodaj pomidory, przyprawy oraz 1/2 porcji sera feta. Całość gotuj przez ok. 10-15 minut. Następnie, do sosu dodaj krewetki i gotuj jeszcze przez chwilę. Gotowe danie posyp serem feta oraz posiekaną natką pietruszki. Podaj z bagietką.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 544,6 kcal
Białko: 37,5g
Tłuszcze: 19,4g
Węglowodany: 53,5g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁