Jednogarnkowe tagliatelle z kurczakiem

Jednogarnkowe tagliatelle z kurczakiem

Składniki (2 porcje):

  • 15 g oliwy z oliwek
  • 250 g piersi kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g cebuli
  • 250 g pieczarek
  • 100 g śmietanki 12 %
  • 200 ml wody
  • 100 g makaronu
  • 60 g mozzarelli light
  • Pietruszka

 

Jednogarnkowe tagliatelle z kurczakiem – opis przygotowania:

Na patelni z dodatkiem oliwy podsmaż pierś kurczaka zamarynowaną w ulubionych przyprawach. Mięso odstaw, na tej samej patelni podsmaż pokrojoną cebulę, pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj wodę, śmietankę, czosnek, słodką paprykę, bazylię, sól i pieprz, całość wymieszaj. Dodaj makaron i gotuj do czasu, aż wchłonie nadmiar płynu. Dodaj pokrojoną pierś kurczaka, posyp mozzarellą i posiekanymi ziołami.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 543kcal
Białko: 45,8g
Tłuszcze: 19,9g
Węglowodany: 48,3g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *