Jajka po turecku ze szparagami

Jajka po turecku ze szparagami

Składniki (1 porcja):

  • 2 jajka
  • 90 g szparagów
  • 80 g jogurtu greckiego light
  • 90g pieczywa
  • 5 g masła
  • 5 g oliwy
  • 3 g orzechów nerkowca
  • Pieprz, sól
  • Świeże zioła

 

Jajka po turecku ze szparagami – opis przygotowania:

 

Jogurt (w temperaturze pokojowej) wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodaj sól, pieprz i wymieszaj. Ugotuj jajka w koszulce. Na patelni podsmaż szparagi, przełóż je na talerz i na tej samej patelni roztop masło z dodatkiem oliwy, soli, pieprzu, czosnku, i ulubionych ziół. Na talerz nałóż jogurt, na to jajka w koszulce i szparagi. Polej całość palonym masłem, posiekanymi świeżymi ziołami i orzeszkami. Podaj z grzankami.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 515kcal
Białko: 29g
Tłuszcze: 22,6g
Węglowodany: 45,2g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.