
Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Jajka po turecku ze szparagami
Składniki (1 porcja):
- 2 jajka
- 90 g szparagów
- 80 g jogurtu greckiego light
- 90g pieczywa
- 5 g masła
- 5 g oliwy
- 3 g orzechów nerkowca
- Pieprz, sól
- Świeże zioła
Jajka po turecku ze szparagami – opis przygotowania:
Jogurt (w temperaturze pokojowej) wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodaj sól, pieprz i wymieszaj. Ugotuj jajka w koszulce. Na patelni podsmaż szparagi, przełóż je na talerz i na tej samej patelni roztop masło z dodatkiem oliwy, soli, pieprzu, czosnku, i ulubionych ziół. Na talerz nałóż jogurt, na to jajka w koszulce i szparagi. Polej całość palonym masłem, posiekanymi świeżymi ziołami i orzeszkami. Podaj z grzankami.
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol