owsianka dyniowa

Dyniowa owsianka

Składniki (1 porcja):

  • 150 ml mleka
  • 150 g puree z dyni
  • 80 g śliwek
  • 75 g skyru naturalnego
  • 40 g płatków owsianych
  • 15 g ksylitolu
  • 12 g miodu
  • 5 g orzechów włoskich
  • Kurkuma, cynamon

 

Dyniowa owsianka – opis przygotowania:

Z dyni przygotuj puree (upiecz ją i zblenduj). Do garnka dodaj płatki, mleko, puree, ksylitol oraz przyprawy. Gotuj aż płatki owsiane napęcznieją i staną się miękkie. Śliwki pokrój w ćwiartki i podpraż na patelni z dodatkiem miodu. Gotową owsiankę przełóż do miski, dodaj skyr oraz śliwki. Całość posyp posiekanymi orzechami.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 475,5kcal
Białko: 22,1g
Tłuszcze: 8,9g
Węglowodany: 71,4g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.