Waniliowy deser jaglany z malinami

Waniliowy deser jaglany z malinami – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 200 ml mleka
  • 95 g malin mrożonych
  • 75 g skyru waniliowego
  • 40 g kaszy jaglanej
  • 10 g erytrytolu
  • 8 g płatków migdałów/ migdałów

 

Waniliowy deser jaglany z malinami – opis przygotowania:

Kaszę przepłucz pod gorącą wodą, aby nie była gorzka. W garnku zagotuj mleko. Wsyp kaszę, dokładnie wymieszaj i gotuj na niskiej mocy kuchenki pod przykryciem ok. 15 minut, aż do wchłonięcia mleka. Ugotowaną kaszę zblenduj na gładką masę. Gdy lekko ostygnie wymieszaj ją ze skyrem waniliowym – opcjonalnie dosłódź do smaku erytrytolem. Przełóż do słoiczka. Maliny podgotuj w garnku, przełóż na górę deserku. Posyp posiekanymi migdałami lub płatkami migdałów.

 

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 384kcal
Białko: 21g
Tłuszcze: 8,6g
Węglowodany: 51,3g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.