Blog

Szybka tarta a’la caprese

Szybka tarta a’la caprese

Składniki (4 porcje):

  • 1 op. (275 g) ciasta francuskiego
  • 60 g pesto z bazylii
  • 125 g mozzarelli light
  • 210 g pomidorów
  • 15 g pramezanu
  • Świeża bazylia
  • Jajko

 

Szybka tarta a’la caprese – opis przygotowania:

Rozwinięte ciasto francuskie posmaruj pesto pozostawiając przy tym wolne brzegi ciasta. Dodaj pokrojone w plastry pomidory i mozzarellę. Brzegi posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz przez ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Gotową tartę posyp parmezanem i świeżymi ziołami.

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 413 kcal
Białko: 13,8 g
Tłuszcze: 26,7 g
Węglowodany: 26,4 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁