Blog
- Kolacje
- Dominika Hatala
Sałatka z mango i krewetkami – przepis
Składniki (1 porcja):
- 150 g krewetek
- 140 g mango
- 70 g awokado
- ½ szt. limonki
- 25 g czerwonej cebuli
- Garść rukoli
- 10 g oliwy
- Sól, pieprz
Sałatka z mango i krewetkami – opis przygotowania:
Mango i awokado pokrój w dużą kostkę, cebulę w drobną kosteczkę. Krewetki podsmaż na 1/2 porcji oliwy z solą i pieprzem. Do miski dodaj rukolę, pokrojone owoce, warzywa oraz krewetki. Całość polej sokiem z limonki i pozostałą oliwą, dopraw do smaku i wymieszaj.
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol