Blog

Sałatka z mango i krewetkami

Sałatka z mango i krewetkami – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 150 g krewetek
  • 140 g mango
  • 70 g awokado
  • ½ szt. limonki
  • 25 g czerwonej cebuli
  • Garść rukoli
  • 10 g oliwy
  • Sól, pieprz

 

Sałatka z mango i krewetkami – opis przygotowania:

Mango i awokado pokrój w dużą kostkę, cebulę w drobną kosteczkę. Krewetki podsmaż na 1/2 porcji oliwy z solą i pieprzem. Do miski dodaj rukolę, pokrojone owoce, warzywa oraz krewetki. Całość polej sokiem z limonki i pozostałą oliwą, dopraw do smaku i wymieszaj.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 440 kcal
Białko: 23,7 g
Tłuszcze: 23 g
Węglowodany: 30,4 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk