Pasta jajeczna z awokado – przepis

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 mniejsze awokado
  • łyżeczka skyru naturalnego
  • sól, pieprz, czosnek, płatki chili, sok z cytryny

 

Pasta jajeczna z awokado – opis przygotowania:

Do miski dodaj ugotowane jajko, dojrzałe awokado i łyżeczkę skyru naturalnego. Rozgnieć wszystko widelcem na pastę i dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, płatkami chili i sokiem z cytryny. Ponownie przemieszaj. Gotową pastę nałóż na kromki chleba, do tego polecam świeżego ogórka i kiełki rzodkiewki

 

 

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 177kcal
Białko: 10g
Tłuszcze: 13g
Węglowodany: 4,5g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.