
Blog
Placki jogurtowe z jagodami
Składniki (1 porcja):
- 150 g jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 15 g erytrytolu
- 5 g cukru waniliowego
- 85 g mąki
- 3 g proszku do pieczenia
- 100 g jagód
- 5 g oleju
- Mięta
Placki jogurtowe z jagodami – opis przygotowania:
Do miski dodaj 120 g jogurtu, jajko, cukier i wymieszaj masę. Dodaj erytrytol, mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Dodaj 1/2 porcji jagód i delikatnie wymieszaj. Placki smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, na niskiej mocy kuchenki, do mementu aż się zarumienią. Gotowe placki podaj z pozostałym jogurtem i jagodami.
Wartości odżywcze (1 porcja):
- Kalorie - 560kcal
- Białko - 23,4g
- Tłuszcze - 17,2g
- Węglowodany - 84,6g
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol