Placki jogurtowe z jagodami

Placki jogurtowe z jagodami

Składniki (1 porcja):

  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 15 g erytrytolu
  • 5 g cukru waniliowego
  • 85 g mąki
  • 3 g proszku do pieczenia
  • 100 g jagód
  • 5 g oleju
  • Mięta 

 

Placki jogurtowe z jagodami – opis przygotowania:

 

Do miski dodaj 120 g jogurtu, jajko, cukier i wymieszaj masę. Dodaj erytrytol, mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Dodaj 1/2 porcji jagód i delikatnie wymieszaj. Placki smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, na niskiej mocy kuchenki, do mementu aż się zarumienią. Gotowe placki podaj z pozostałym jogurtem i jagodami.

Wartości odżywcze (1 porcja):

  • Kalorie - 560kcal
  • Białko - 23,4g
  • Tłuszcze - 17,2g
  • Węglowodany - 84,6g
Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.