Pinsa z pomidorami i mozzarellą

Składniki

  • 1 pinsa (do kupienia w lidlu/biedronce)
  • 1/2 puszki pomidorów krojonych
  • sól, pieprz, oregano, papryka słodka, czosnek
  • 3/4 mozzarelli light
  • świeża bazylia

 

Pinsa z pomidorami i mozzarellą – opis przygotowania:

Przygotuj sos pomidorowy: w garnku podgotuj pomidory z puszki, do momentu, aż odparują nadmiar wody. Dopraw je do smaku solą, pieprzem, oregano, słodką papryką i czosnkiem. Na pinsę nałóż sos pomidory, kawałki mozzarelli lekkiej i piecz ok. 6-10 minut w 250 stopniach. Gotową pinsę posyp listkami świeżej bazylii i pokrój na mniejsze kawałki.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 766kcal
Białko: 39g
Tłuszcze: 13,5g
Węglowodany: 118g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *