Blog

Penne a'la norma

Penne a’la norma

Składniki (1 porcja):

  • 60 g makaronu pełnoziarnistego
  • 100 g bakłażana
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 g passaty pomidorowej
  • 0,5 opak. mozzarelli light
  • 12 g parmezanu
  • Ząbek czosnku
  • Świeża bazylia do dekoracji

 

Penne a’la norma – opis przygotowania:

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Bakłażana pokrój w kostkę, polej oliwą i piecz w piekarniku do miękkości (ok. 25 minut 220 st.). Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj passatę pomidorową i dopraw do smaku solą, pieprze, oregano i bazylią. Dodaj bakłażana, makaron, porwany na kawałki ser i gotuj jeszcze 1-2 minuty. Gotowe danie przełóż na talerz, posyp tartym parmezanem i świeżymi ziołami.

Wartości odżywcze:

Kaloryczność: 571 kcal
Białko: 30 g
Tłuszcze: 21,3 g
Węglowodany: 70 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁