Omlet czekoladowy z twarożkiem i malinami

Omlet czekoladowy z twarożkiem i malinami

Składniki (1 porcja):

  • 1 jajko

  • 60 ml mleka

  • 45 g mąki

  • 5 g kakao

  • 5 g erytrytolu

  • 3 g oleju rzepakowego

  • 100 g twarożku grani

  • 18 g gorzkiej czekolady

  • 60 g malin



 

Omlet czekoladowy z twarożkiem i malinami – opis przygotowania:

 

Oddziel białko od żółtka, dodaj do niego szczyptę soli i ubij je na gęstą pianę. Do żółtka dodaj mleko, mąkę, kakao, słodzidło i całość dokładnie wymieszaj. Dodaj ubite białko i ponownie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i smaż omlet z dwóch stron na małej patelni. Omlet przekrój na pół, posmaruj twarożkiem grani, górę polej roztopioną gorzką czekoladą i udekoruj świeżymi malinami i miętą.



Wartości odżywcze (1 porcja):

  • Kalorie - 546kcal
  • Białko - 27,5g
  • Tłuszcze - 24,3g
  • Węglowodany - 62,5g

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.