Blog

Łosoś na szpinaku z frytkami z batatów – przepis

Składniki:

  • 120g łososia
  • 130g batatów
  • 100g szpinaku
  • 30ml śmietany 30%
  • opcjonalnie: cytryna
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, czosnek granulowany, papryka słodka

 

Łosoś na szpinaku z frytkami z batatów – opis przygotowania:

Batata umyj, obierz i pokrój „na frytki”. Pokrojone kawałki wrzuć do miski, dodaj dowolne przyprawy i wymieszaj. Piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok. 30-40minut, do momentu, aż się zarumienią. W między czasie przygotuj szpinak i łososia. Na rozgrzaną patelnię wysyp liście szpinaku i poczekaj, aż zwiędną. Łososia umyj, przypraw solą, pieprzem i przygotuj na parze. Do gotowego szpinaku dodaj śmietanę, następnie przypraw do smaku. Podawaj łososia na szpinaku z frytkami z batatów, opcjonalnie polej łososia cytryną.

Łosoś na szpinaku z frytkami z batatów:

Kaloryczność: 514kcal
Białka: 30g
Tłuszcze:  26g
Węglowodany: 40,8g

 

Smacznego! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁