
Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Malinowa kaszka manna – przepis
Składniki (1 porcja):
- 50g kaszy manny
- 250ml mleka
- 150g malin
- 50g truskawek
- 20g ksylitolu
Dodatki:
- maliny
- biała czekolada
- płatki migdałów
Malinowa kaszka manna – opis przygotowania:
Do garnka dodaj pokrojone na mniejsze kawałki truskawki i maliny. Dodaj odrobinę wody i gotuj do miękkości, a następnie zblenduj na mus. Dodaj kaszę mannę, mleko, ksylitol, wszystko wymieszaj i gotuj na niskiej mocy kuchenki, cały czas mieszając, do momentu, gdy kaszka będzie gęsta. Malinową kaszkę przełóż do miski i podaj z ulubionymi dodatkami – u mnie są to maliny, biała czekolada i płatki migdałów.
Wartości odżywcze (1 porcja bez dodatków):
Kaloryczność: 424 kcal
Białko: 15,6g
Tłuszcze: 5,1g
Węglowodany: 92g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol