malinowa kaszka manna

Malinowa kaszka manna – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 50g kaszy manny
  • 250ml mleka
  • 150g malin
  • 50g truskawek
  • 20g ksylitolu 

Dodatki:

  • maliny
  • biała czekolada
  • płatki migdałów

 

Malinowa kaszka manna – opis przygotowania:

Do garnka dodaj pokrojone na mniejsze kawałki truskawki i maliny. Dodaj odrobinę wody i gotuj do miękkości, a następnie zblenduj na mus. Dodaj kaszę mannę, mleko, ksylitol, wszystko wymieszaj i gotuj na niskiej mocy kuchenki, cały czas mieszając, do momentu, gdy kaszka będzie gęsta. Malinową kaszkę przełóż do miski i podaj z ulubionymi dodatkami – u mnie są to maliny, biała czekolada i płatki migdałów.

 

 

Wartości odżywcze (1 porcja bez dodatków):

Kaloryczność: 424 kcal
Białko: 15,6g
Tłuszcze: 5,1g
Węglowodany: 92g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.