jesienna owsianka dyniowa

Jesienna owsianka dyniowa

Składniki (1 porcja):

  • 150 ml mleka
  • 150 g puree z dyni
  • 80 g śliwek
  • 75 g skyru naturalnego
  • 40 g płatków owsianych
  • 15 g ksylitolu
  • 12 g miodu
  • 5 g orzechów włoskich
  • Kurkuma, cynamon

 

Jesienna owsianka dyniowa – opis przygotowania:

 Z dyni przygotuj puree (upiecz ją i zblenduj). Do garnka dodaj płatki, mleko, puree, ksylitol oraz przyprawy. Gotuj aż płatki owsiane napęcznieją i staną się miękkie. Śliwki pokrój w ćwiartki i podpraż na patelni z dodatkiem miodu. Gotową owsiankę przełóż do miski, dodaj skyr oraz śliwki. Całość posyp posiekanymi orzechami.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 475,5 kcal
Białko: 22,1g
Tłuszcze: 8,9g
Węglowodany: 71,4g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.