Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Jesienna owsianka dyniowa – przepis
Składniki (1 porcja):
- 150 ml mleka
- 150 g puree z dyni
- 80 g śliwek
- 75 g skyru naturalnego
- 40 g płatków owsianych
- 15 g ksylitolu
- 12 g miodu
- 5 g orzechów włoskich
- Kurkuma, cynamon
Jesienna owsianka dyniowa – opis przygotowania:
Z dyni przygotuj puree (upiecz ją i zblenduj). Do garnka dodaj płatki, mleko, puree, ksylitol oraz przyprawy. Gotuj aż płatki owsiane napęcznieją i staną się miękkie. Śliwki pokrój w ćwiartki i podpraż na patelni z dodatkiem miodu. Gotową owsiankę przełóż do miski, dodaj skyr oraz śliwki. Całość posyp posiekanymi orzechami.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 475,5 kcal
Białko: 22,1g
Tłuszcze: 8,9g
Węglowodany: 71,4g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol