Grzanka z jajecznicą i kurkami

Jajecznica z kurkami na grzance – przepis

Składniki (1 porcja):

  • 2 jajka
  • 100 g kurek
  • 1 duża kromka pieczywa
  • 5 g masła
  • 8 g parmezanu
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz, kurkuma

 

Jajecznica z kurkami na grzance – opis przygotowania:

Kurki dokładnie umyj, pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż je na maśle, następnie dodaj jajka, kurkumę, sól i pieprz. Całość wymieszaj. Chleb podpiecz na suchej patelni. Jajecznicę ułóż na toście, posyp parmezanem i posiekanym szczypiorkiem.

 

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 420,8 kcal
Białko: 21,5g
Tłuszcze: 18,9g
Węglowodany: 36g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Administratorem Twoich danych osobowych przetwarzanych w ramach powyższego formularza jest Dominika Hatala, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą DIETETYK POWSZECHNY DOMINIKA HATALA (NIP: 6381838311). Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest obsługa komentarzy. Więcej w Polityce prywatności.