Grzanka z jajecznicą i kurkami

Jajecznica z kurkami na grzance

Składniki (1 porcja):

  • 2 jajka
  • 100 g kurek
  • 1 duża kromka pieczywa
  • 5 g masła
  • 8 g parmezanu
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz, kurkuma

 

Jajecznica z kurkami na grzance – opis przygotowania:

Kurki dokładnie umyj, pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż je na maśle, następnie dodaj jajka, kurkumę, sól i pieprz. Całość wymieszaj. Chleb podpiecz na suchej patelni. Jajecznicę ułóż na toście, posyp parmezanem i posiekanym szczypiorkiem.

 

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 420,8 kcal
Białko: 21,5g
Tłuszcze: 18,9g
Węglowodany: 36g

 

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.