
Blog
- Śniadania
- Dominika Hatala
Jajecznica z kurkami na grzance – przepis
Składniki (1 porcja):
- 2 jajka
- 100 g kurek
- 1 duża kromka pieczywa
- 5 g masła
- 8 g parmezanu
- Szczypiorek
- Sól, pieprz, kurkuma
Jajecznica z kurkami na grzance – opis przygotowania:
Kurki dokładnie umyj, pokrój na mniejsze kawałki. Podsmaż je na maśle, następnie dodaj jajka, kurkumę, sól i pieprz. Całość wymieszaj. Chleb podpiecz na suchej patelni. Jajecznicę ułóż na toście, posyp parmezanem i posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze (1 porcja):
Kaloryczność: 420,8 kcal
Białko: 21,5g
Tłuszcze: 18,9g
Węglowodany: 36g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol