
Blog
Grzanki z serkiem, awokado i pomidorem – przepis
Pomidory malinowe są teraz tak smaczne, że bez nich kanapki nie istnieją. I mówi to osoba, która przez 23 lata swojego życia nie jadała pomidorów! A te grzanki to ostatnio mój hit! Idealnie sprawdzają się na letnie śniadania lub kolacje.
Składniki (1 porcja):
- 2 kromki chleba
- 2 łyżki serka śmietankowego typu philadelphia
- 1/2 awokado
- 1/2 pomidora
- sól, pieprz, czosnek
Grzanki z serkiem, awokado i pomidorem – opis przygotowania:
Chleb podpiekamy w tosterze lub na suchej patelni z dwóch stron. Gotowe grzanki smarujemy serkiem śmietankowym. Awokado kroimy na cienkie plasterki i układamy na grzankach, a następnie posypujemy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. Pomidora kroimy w półplastry i układamy na grzankach – pyychotka!
Udostępnij:

Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol