fish burger

Fish burger – przepis

Składniki (2 porcje):

  • 300 g filetu z dorsza
  • 2 grahamki
  • 75 g skyru naturalnego
  • 40 g płatków kukurydzianych
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 40 g jogurtu naturalnego
  • 30 g ogórka konserwowego
  • 15 g majonezu light
  • 15 g cebuli
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 60 g pomidora
  • mielona słodka papryka, pieprz, sól


Fish burger – opis przygotowania:

Filety umieść w misce. Dodaj skyr, sól, pieprz i paprykę słodką, całość wymieszaj. Filety obtocz w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Przełóż na blachę do pieczenia i piecz przez ok. 25 minut w 180 stopniach. Przygotuj sos tatarski – wymieszaj jogurt naturalny, majonez, sok z cytryny, sól i pieprz oraz posiekane: cebulę, koperek i ogórka. Grahamki przekrój na pół i posmaruj spody sosem. Dodaj sałatę lodową i ułóż na niej upieczone filety. Następnie dodaj pokrojonego w plastry pomidora. Przykryj pozostałymi połówkami bułki.

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 478,8 kcal
Białko: 34g
Tłuszcze: 15g
Węglowodany: 49g

 

SMACZNEGO! 🙂

 

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *