Blog

Dyniowe leniwe ze śliwkami

Dyniowe leniwe ze śliwkami – przepis

Składniki (3 porcje):

  • 250 g sera twarogowego półtłustego
  • 160 g śliwek
  • 150 g puree z dyni
  • 150 g mąki orkiszowej
  • 1 jajko
  • 20 g ksylitolu
  • 25 g miodu
  • Cynamon

 

Dyniowe leniwe ze śliwkami – opis przygotowania:

Do miski dodaj twaróg, puree z dyni i dokładnie zgnieć masę widelcem. Dodaj jajko, mąkę, 2/3 porcji ksylitolu i ugniataj na jednolitą masę. Z ciasta uformuj kulę i podziel na 4 równe części, z każdej części uformuj wałek i pokrój go ukośnie na mniejsze kawałki. Kluski gotuj do wypłynięcia w osolonym wrzątku. Śliwki pokrój w ćwiartki i podpraż na patelni z dodatkiem miodu i cynamonu. Leniwe podaj ze śliwkami. Posyp mieszanką cynamonu i ksylitolu.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

Kaloryczność: 402kcal
Białko: 26g
Tłuszcze: 7g
Węglowodany: 54,5g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Kup dietę jesienną w promocyjnej cenie 🍁 KOD: J15 🍁