Składniki (4 sztuki):
- 80g gorzkiej czekolady
- 60g masła orzechowego
- 40g erytrytolu/ksylitolu
Domowe Reese’s – opis przygotowania:
Przygotuj małe papilotki do muffinek. W misce dokładnie wymieszaj masło orzechowe z cukrem pudrem z erytrytolu lub ksylitolu. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Do każdej papilotki dodaj po łyżeczce roztopionej czekolady, włóż na kilka minut do zamrażarki. Na czekoladę dodaj po łyżeczce masła orzechowego, a następnie przykryj kolejną warstwą czekolady. Wszystkie czekoladki wstaw do zamrażarki na godzinę (do zastygnięcia czekolady), a następnie wyjmij i przechowuj w lodówce.
Wartości odżywcze (1 sztuka):
Kaloryczność: 200 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 14,5 g
Węglowodany: 14,5 g