Blog
- Desery
- Dominika Hatala
Domowe Reese’s – przepis
Składniki (4 sztuki):
- 80g gorzkiej czekolady
- 60g masła orzechowego
- 40g erytrytolu/ksylitolu
Domowe Reese’s – opis przygotowania:
Przygotuj małe papilotki do muffinek. W misce dokładnie wymieszaj masło orzechowe z cukrem pudrem z erytrytolu lub ksylitolu. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Do każdej papilotki dodaj po łyżeczce roztopionej czekolady, włóż na kilka minut do zamrażarki. Na czekoladę dodaj po łyżeczce masła orzechowego, a następnie przykryj kolejną warstwą czekolady. Wszystkie czekoladki wstaw do zamrażarki na godzinę (do zastygnięcia czekolady), a następnie wyjmij i przechowuj w lodówce.
Wartości odżywcze (1 sztuka):
Kaloryczność: 200 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 14,5 g
Węglowodany: 14,5 g
SMACZNEGO! 🙂
Udostępnij:
Dominika Hatala
Jestem Dyplomowanym Dietetykiem Klinicznym. Ukończyłam studia wyższe na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Kocham gotować i próbować nowych smaków. Mój blog powstał z myślą o tych, którzy szukają ciekawostek z dietetycznego świata oraz inspirujących przepisów na co dzień.
Najnowsza wiedza
Ostatnie przepisy
Sprawdź również
- Zapotrzebowanie kaloryczne kalkulator
- Dieta online
- Dieta przy refluksie
- Dieta śródziemnomorska
- Dieta w depresji
- Dieta na dne moczanową
- Dieta lekkostrawna
- Dieta przeciwzapalna
- Dieta przy niedoczynności tarczycy
- Dieta przy zapaleniu wątroby
- Dieta hashimoto
- Dieta PCOS
- Dieta w cukrzycy typu 2
- Dieta insulinooporność
- Dieta bezglutenowa
- Dieta bez laktozy
- Dieta na nadciśnienie
- Dieta matki karmiącej
- Dieta wegańska
- Dieta obniżająca cholesterol