Blog

Domowe Reese’s

Składniki (4 sztuki):

  • 80g gorzkiej czekolady
  • 60g masła orzechowego
  • 40g erytrytolu/ksylitolu


Domowe Reese’s – opis przygotowania:

Przygotuj małe papilotki do muffinek. W misce dokładnie wymieszaj masło orzechowe z cukrem pudrem z erytrytolu lub ksylitolu. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Do każdej papilotki dodaj po łyżeczce roztopionej czekolady, włóż na kilka minut do zamrażarki. Na czekoladę dodaj po łyżeczce masła orzechowego, a następnie przykryj kolejną warstwą czekolady. Wszystkie czekoladki wstaw do zamrażarki na godzinę (do zastygnięcia czekolady), a następnie wyjmij i przechowuj w lodówce.

 

Wartości odżywcze (1 sztuka):

Kaloryczność: 200 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcze: 14,5 g
Węglowodany: 14,5 g

SMACZNEGO! 🙂

Udostępnij:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się do mojego newslettera, aby być na bieżąco

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koszyk

Chcesz zacząć od nowego roku? Zamów dietę indywidualną do 17 grudnia! SPRAWDZAM 🔥

Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.